We zijn allemaal aan het checken op welke zaken we kunnen besparen. Zo doen we nu boodschappen bij de goedkopere supermarkt en zetten we de centrale verwarming een standje lager. Het is ook altijd verstandig om nog eens goed door je verzekeringen te gaan. Heb je alle verzekeringen die je ooit hebt afgesloten echt nodig of is je situatie veranderd en kun je nu best zonder bepaalde verzekeringen? Wat je in ieder geval niet moet doen is je autoverzekering opzeggen. Je autoverzekering is verplicht voor wanneer je met de auto de openbare weg op gaat. Ook als je je auto niet gebruikt en deze in het parkeervak aan de weg hebt staan.

Toch besparen op je autoverzekering?

Heb je een wat oudere auto en is deze nog steeds All Risk verzekerd? Dan kan het zomaar zijn dat je autoverzekering in verhouding te duur is én dat de dagwaarde van je auto niet meer voldoende is. Je kunt er dan voor kiezen om een goedkopere autoverzekering, met minder dekking, af te sluiten. Kies dan, bijvoorbeeld, een WA of een WA+ verzekering.

Wat is inbegrepen bij de verzekering?

Je kunt kiezen uit drie autoverzekeringen bij Univé. Deze worden aangeraden voor auto’s van verschillende leeftijden. Het is sowieso verplicht om minimaal een WA autoververzekering af te sluiten. Hieronder lees je wat is inbegrepen bij iedere verzekering.

WA verzekering

Dit is de meest basic autoverzekering. Deze verzekering is uitermate geschikt voor auto’s van 9 jaar en ouder. Bij de WA verzekering is inbegrepen:

  • de schade die jij aan anderen of andermans spullen toebrengt met je auto wordt vergoed.

De WA+ verzekering

Deze verzekering, ook wel beperkt casco genoemd, is de beste verzekering voor auto’s van 6 tot 9 jaar oud. Bij de WA+ verzekering is inbegrepen:

  • de schade die jij aan anderen of andermans spullen toebrengt met je auto wordt vergoed.
  • schade door brand en diefstal wordt vergoed, net als ruitschade.
  • schade door een aanrijding met loslopende dieren wordt vergoed.
  • één jaar nieuwwaarderegeling*.

De All Risk verzekering

Deze verzekering, ook wel volledig casco genoemd, is vooral geschikt voor auto’s tot 6 jaar oud. Bij de All Risk verzekering is inbegrepen:

  • Alle bovenstaande verzekeringen én de schade aan de eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

* De nieuwwaarderegeling is de regeling die ervoor zorgt dat bij een total loss de auto vervangen kan worden door een nieuw exemplaar van dezelfde waarde.

Kan je deze verzekeringen nog uitbreiden?

Zeker! Bij Univé is het mogelijk om de autoverzekering uit te breiden met aanvullende opties. Kies, bijvoorbeeld, voor een Inzittendenverzekering. Deze verzekering dekt niet alleen de schade aan spullen, maar ook medische zorg na een ongeval.

Ook een extra optie Rechtshulp Verkeer om te voorkomen dat een aanrijding tot een juridisch conflict leidt kan uitkomst bieden.

En wat denk je van Eigen Keuze Schadeherstelbedrijf als extra optie? Je bent dan niet gebonden aan de voorgestelde schadeherstelbedrijven, maar kunt gebruik maken van het schadeherstelbedrijf van je eigen keuze.

Er zijn nog meer opties mogelijk, denk dan aan Verzekering Pechhulp, Accessoires, een extra Nieuwwaarderegeling en ook een Aanschafwaarderegeling.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen