Tegenwoordig maken steeds meer mensen de keuze om privé te leasen. Je ziet het dan ook steeds vaker voorbij komen in reclames en dergelijke. Er zijn steeds meer aanbieders van private lease deals op de markt. Maar wat houdt privé leasen nou eigenlijk in?

Wat is private lease? 

Als je als particulier gaat privé leasen, dan rij je in een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag zonder dat deze auto van jou is. De voornaamste kosten die je zelf moet betalen zijn de kosten voor de brandstof. Voor de rest zijn de kosten inbegrepen in het vaste maandbedrag. Denk aan kosten als:
 

  • Allriskverzekering
  • Onderhoud
  • Afschrijvingskosten
  • Wegenbelasting
  • Reparatie
  • Pechhulp 

Naast brandstof moet je de wasstraat, parkeerkosten en uiteraard verkeersboetes zelf betalen. Je kunt zelf de periode van de lease bepalen. Dit wordt vaak aangegeven in maanden; 24 maanden, 36 maanden, 48 maanden etc. Je kunt ervoor kiezen of je een nieuwe of tweedehands auto wil leasen. Voor de rest kun je volledig bepalen of je een stadsauto, benzineauto, hybride auto etc. wil rijden. Het is zelfs mogelijk een elektrische auto te leasen! Wil je bijvoorbeeld voor een jaartje kijken of een elektrische auto bij jou past? Dan zou een elektrische occasion private leasen een goede oplossing kunnen zijn. 

Het leasebedrag wordt bepaald door een aantal factoren. Ten eerste heeft het merk en model auto dat je wil leasen invloed op het leasebedrag. Kies jij voor een dure BMW, dan zal het leasebedrag uiteraard hoger worden. Daarnaast is het aantal kilometers dat je rijdt belangrijk. Als je namelijk veel op de weg zit, is bijvoorbeeld het risico op schade en slijtage groter en kan de restwaarde van de auto lager uitvallen. Hoeveel je hiervoor betaalt verschilt per leasemaatschappij. Ook de looptijd van je contract heeft invloed op je leasebedrag. Over het algemeen geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager je leasebedrag. Verder kan je naar wens extra services toevoegen, zoals all-seasonbanden of extra verzekeringen. Loopt je contract bijna af? Dan kun je als particulier een afspraak maken om de auto in te leveren. Er zal een rapport worden gemaakt waarin alle beschadigingen komen te staan. 

De voordelen van private leasen

Voordat je gaat privé leasen wil je natuurlijk weten wat de voordelen hiervan zijn. Een van de voordelen is dat je een vast maandbedrag betaalt. Je komt hierdoor dus niet voor onverwachte kosten te staan. Reparaties en onderhoud zitten ook in het vaste maandbedrag. Een ander groot voordeel aan private leasen is dat je niet in een keer een groot bedrag kwijt bent. Wanneer je een auto koopt zal dit wel het geval zijn. Daarnaast kun je na de leaseperiode de auto gewoon inleveren. Hierdoor heb je geen gedoe met het verkopen van de auto of inruilwaardes. Met privé leasen wordt het dus mogelijk om in jouw favoriete auto te rijden, zonder dat dit jouw eigendom is. Je hoeft er niet voor te sparen, omdat je maandelijks een vast bedrag betaalt!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen