Volgens de Nederlandse wet ben je als ondernemer verplicht om een bestelauto te verzekeren als je van plan bent om er de openbare weg mee op te gaan. Ben je sinds kort de trotse eigenaar van jouw eerste bedrijfsauto? Dan weet je mogelijk niet hoe je dit voertuig verzekert. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij je jouw bestelauto te verzekeren.

Bepaal wat de beste dekking is

Wie denkt dat iedere bestelauto op dezelfde manier verzekerd wordt, heeft het mis. Als ondernemer kun je namelijk uit drie verschillende basisdekkingen kiezen. Om jou een handje te helpen de juiste keuze te maken, zetten we deze drie dekkingen hier voor je op een rijtje.

1. WA

Wil je goedkoop een bestelauto verzekeren? Verzeker het voertuig dan alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw bestelauto veroorzaakt aan (spullen van) een ander.

2. WA + Beperkt Casco

Als je voor een WA-verzekering kiest, wordt schade aan jouw auto niet vergoed. Dit is bij de dekking WA + Beperkt Casco wel het geval. Verwacht overigens niet dat alle schade vergoed wordt. Een verzekeraar vergoedt bij deze dekking namelijk alleen bij schade door brand, blikseminslag, storm- en hagelschade, diefstal en inbraak, ruitbreuk, joyriding en een botsing met loslopende dieren en vogels.

3. WA + Volledig Casco (allrisk)

Omdat WA + Volledig Casco de meest uitgebreide dekking voor je zakelijke autoverzekering is, wordt hij ook wel allrisk autoverzekering genoemd. Je bent niet alleen verzekerd voor de zaken die we onder de bovenstaande dekkingen al noemden, maar ook voor je eigen schade als gevolg van een aanrijding, botsing of slippartij.

Overweeg je aanvullend te verzekeren

Ben je eigenaar van een bestelauto? Dan ben je verplicht om één van de dekkingen te kiezen die we hierboven aanhaalden. Veel ondernemers vinden dat zij op deze manier goed genoeg verzekerd zijn, maar dit is niet voor iedereen het geval. Als jij je nog beter wilt verzekeren, kun je overwegen om één of meerdere aanvullende modules bij je autoverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kun jij je op diverse manieren aanvullend verzekeren. Zo kun je onder meer een schadeverzekering inzittenden afsluiten. Daarnaast kun jij je ook aanvullend verzekeren voor motorrijtuigenrechtsbijstand en pechhulp.

Vergelijk zakelijke autoverzekeringen met elkaar

Weet je inmiddels hoe je jouw bestelbus wilt verzekeren? Sluit dan niet direct een bestelautoverzekering af, maar vergelijk de zakelijke autoverzekeringen eerst met elkaar. Als je hier niet onnodig veel tijd in wilt steken, raden wij je aan je tot een vergelijkingssite te richten. Op 123bestelautoverzekering.nl vergelijk je binnen een mum van tijd verschillende zakelijke autoverzekeringen met elkaar. Heb je een geschikte autoverzekering gevonden? Dan kun je deze bovendien direct afsluiten op deze website. Kortom: je hoeft de deur dus niet meer uit als je een verzekering voor jouw bestelauto af wilt sluiten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen