Kies je ervoor om een auto te leasen in plaats van te kopen? Dan tel je niet in één keer een groot bedrag neer, maar betaal je iedere maand een vast bedrag. Voordat je een leasecontract tekent, ben je vast benieuwd wat er allemaal bij de prijs in zit. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de belangrijkste zaken op een rijtje die bij de leaseprijs inbegrepen zijn.

1. Auto

Uiteraard is de auto inbegrepen in de leaseprijs. Hier draait het immers allemaal om. De auto bepaalt zelfs voor een groot deel het bedrag dat je betaalt. Een leasemaatschappij kijkt namelijk naar de cataloguswaarde van het voertuig om de leaseprijs vast te stellen. Ben je op zoek naar een private lease aanbieding? Dan kun je het beste voor een auto met een lage(re) cataloguswaarde kiezen.

2. Verzekeringen

In Nederland mag je pas met jouw auto de openbare weg op als deze verzekerd is. Leaseauto’s zijn hier geen uitzondering op. Gelukkig hoef je zelf meestal geen verzekeringen af et sluiten als je privé een auto leaset. De benodigde verzekeringen zijn bij de meeste leasemaatschappijen namelijk bij de prijs inbegrepen.

3. Wegenbelasting

Iedereen die een auto op zijn naam heeft staan, moet hier belasting over betalen. Deze belasting staat ook wel bekend als wegenbelasting. Koop je een auto? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de afdracht hiervan. Dit is niet het geval als je leaset, want dan betaalt een leasemaatschappij deze belasting voor je.

4. Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je veilig met jouw leaseauto de weg op kunt, moet je hem zo nu en dan laten onderhouden. Daarnaast moet jouw auto ieder jaar een algemene periodieke keuring (APK) ondergaan. Breng je jouw leaseauto voor dergelijk onderhoud naar de garage? Dan sturen zij de rekening door naar de leasemaatschappij. Onderhoud is namelijk bij de leaseprijs inbegrepen.

5. Reparaties

Naast de kosten voor onderhoud zijn ook reparatiekosten bij de leaseprijs inbegrepen. Heeft jouw auto schade opgelopen? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de leasemaatschappij en laat jouw auto repareren bij de garage. Zij sturen de rekening niet naar jou, maar naar het bedrijf waarbij je een leasecontract hebt afgesloten.

Brandstof en boetes zijn niet inbegrepen

Zoals je hierboven kon lezen, zijn er behoorlijk wat zaken bij de leaseprijs inbegrepen. Toch zijn er ook bepaalde kosten waar je wel zelf voor opdraait. De brandstof is hier een voorbeeld van. Omdat niet iedereen evenveel rijdt in een leaseauto, is het niet te doen om de brandstofkosten in de prijs mee te nemen. Kies je voor een private lease elektrische auto? Dan hoef je geen brandstof te tanken. Zo’n auto rijdt immers op stroom. Naast de brandstof ben je overigens ook zelf verantwoordelijk voor boetes.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen