Wanneer je een auto hebt, dan weet je dat er vroeg of laat iets aan vervangen moet worden. Nu zal dit bij een nieuwere auto wat minder snel het geval zijn, dan bij een ouder model, maar de kans is blijft natuurlijk wel aanwezig. Van een ruitenwisser tot een nieuwe uitlaat, tegenwoordig kan het allemaal online. Het grote voordeel hieraan is, is dat je niet alleen allerlei verschillende types met elkaar kunt vergelijken, maar dat je vaak ook op basis van je kenteken een overzicht krijgt met bepaalde modellen die geschikt zijn voor jouw merk en model auto. Omdat er daarnaast nog tal van andere voordelen zijn, waarom online auto onderdelen kopen bij Bogijn zo fijn is, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Je weet zeker dat je de juiste prijs betaald

Op het moment dat je naar een garage gaat om je auto te laten repareren, dan zul je hiervoor een bedrag moeten betalen. Logisch, want er wordt natuurlijk arbeid verricht aan je auto. Toch zien we ook vaak dat het onderdeel wat wordt vervangen, zelf vele malen voordeliger via het internet te bestellen is. Wel is het de vraag of de garage deze zou willen monteren, maar deze vraag kun je uiteraard altijd even aan ze stellen. Er zijn namelijk genoeg garages in de buurt, die ook een zelf gekocht onderdeel onder je auto willen zetten. Het enige wat je dan betaald, is het tarief van de monteur. Wel kan het zijn dat de garage afstand doet van een bepaalde vorm van garantie, aangezien ze niet zelf hebben gezorgd voor het onderdeel.

Vind het juiste onderdeel op basis van je kenteken

Stel dat je uitlaat stuk is, dan kan het een flinke klus zijn om een nieuwe te vinden. Helemaal met een wat oudere auto, is de kans aanwezig dat dit model er helemaal niet meer is. Omdat er honderden verschillende soorten zijn, is het handig op basis van je kenteken te kunnen achterhalen wat je nodig hebt. Doordat de meeste online shops een database achter hun webshop hebben hangen, waar het juiste merk en model auto wordt gekoppeld aan  het kenteken, kan er gemakkelijk een selectie worden gemaakt van de onderdelen die  geschikt zijn voor jouw specifieke model auto. Je kunt zelfs een selectie maken van gebruikte onderdelen, zodat je extra kunt besparen. Vooral bij een wat oudere auto, kun je prima kiezen voor een gebruikte uitlaat bijvoorbeeld.

Duidelijk en overzichtelijk

Wanneer je met je auto naar de garage gaat, heb je vaak niet de keuze welk onderdeel er wordt gebruikt. De meeste garages werken met vaste leveranciers, waardoor het heel goed kan zijn dat je een set nieuwe remschijven krijgt, die voor jou auto eigenlijk prijstechnisch veel te duur zijn. Kies je er nu voor om je remschijven online te bestellen, dan kan je dit tot wel 50 procent of zelf meer schelen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een twingo van amper 900 kilo, andere remschijven behoeft, dan wanneer het om een pick-up truck gaat van ruim 2000 kilo. Iemand vinden om je nieuwe remschijven te monteren is overigens vaak zo gebeurt. Helemaal in de huidige tijd, is het een oproep op social media of even een berichtje richting wat vrienden en bekenden en voor je het weet heb je verschillende mensen die je kunnen helpen bij de montage van een nieuw onderdeel.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen